Скандално помилваният от британските власти фен на Ливърпул Майкъл Шийлдс заяви, че очаква извинение от българските власти, затова, че е лежал в затвора неправомерно повече то 4 години, без да е имал вина, пише "Liverpool Echo".

Наглият Шийлдс дори е поискал извинение и от спасилите го британски власти, които в мотивите си написаха, че го освобождават, тъй като е „морално и технически невинен".

"Човешко е да се греши, но хората трябва да имат доблестта да си признаят когато са сгрешили. Едно извинение ще означава много за мен. Прекарах четири години и половина в ада на затвора и най-малкото, което могат да направят, е да ми се извинят", каза Шийлдс.

"Изключително разочарован съм, че има хора в България, които поставят под съмнение моето освобождаване и решението на Джак Строу. Чух, че някои хора в България се интересуват защо не са видели новите доказателства, които промениха мнението на Строу. Ние отчаяно се опитвахме да ги покажем още докато бях там, но те не ги приеха. Нещо повече - те направиха всичко възможно да няма ново разследване. Получих признание, че съм невинен в родината ми, но се надявам това да стане и в България и те да признаят, че са затворили грешния човек. Страх ме е за бъдещето ми, не знам какво ще ми се случи оттук нататък. Искам обичайните неща за един 22-годишен младеж. Искам работа, но не се виждам в университет, тъй като ми омръзна да се занимавам с институции. Ще ми се да извлека нещо положително от цялата работа", сподели Шийлдс.