Нападателят Марио Манджукич официално прекрати футболната си кариера. За това съобщи самият футболист.

35-годишният хърватин използва официалния си профил в социалната мрежа Инстаграм, в която обяви своето решение. Ето какво написа той:

"Скъпи малък Марио,

Докато си обуваш тези бутонки за първи път, дори не можеш да си представиш какво ще преживееш във футбола. Ще бележиш голове на най-големите сцени и ще печелиш най-големите трофеи с най-големите клубове.

Гордо представяйки своята родина, ти ще помогнеш за написването на спортната история на Хърватия. Ти ще бъдеше успешен, защото ще имаш добри хора около себе си - съотборници, треньори, фенове, семейство, агент и приятели, които винаги ще бъдат до теб. А ти ще си вечно благодарен на всички тях!

Преди всичко, ти ще успееш, защото винаги ще даваш най-доброто от себе си. Накрая ще се гордееш най-много именно с това. Ще пожертваш много неща, но ще знаеш, че си е заслужавало заради всички невероятни моменти.

Ще разбереш кога е настъпил моментът да се оттеглиш и да окачиш бутонките, като няма да изпиташ никакво съжаление. Футболът винаги ще бъде част от твоя живот, но ще гледаш напред към следващата глава.

Наслаждавай се!

Вечно твой, големият Марио

П.П. Ако ти се случи да играеш срещу Англия на Световното първенство, просто бъди готов за 109-ата минута".

Бивш доставчик на перални ще играе в Милан под наем

Бивш доставчик на перални ще играе в Милан под наем

Едва през миналия сезон той направи дебют в Серия А