Нападателят на саудитския Ал-Итихад Карим Бензема е разочарован от живота в Саудитска Арабия и иска да смени отбора си, съобщава Relevo.

Източникът посочва, че той е казал на приятелите си за това при завръщането си във Франция, докато е лекувал травма. Освен това нападателят наскоро купи имение в Мадрид и няма желание да се връща в арабската страна. Същевременно, за да запазят имиджа на държавата си, тимът няма да иска да се раздели с Бензема преди изтичането на настоящия контракт на играча, който предвижда финансови условия за нападателя, които едва ли ще бъдат повторени от някой европейски клуб .

По-рано в медиите имаше информация, че френският футболист е имал конфликт със старши треньора на Ал-Итихад, Марсело Галярдо.

36-годишният френски национал се присъедини към саудитския клуб през лятото на 2023 г. като свободен агент. През кампанитя той записа 29 мача във всички турнири, в които регистрира 13 гола и 8 асистенции. Настоящият му контракт е до лятото на 2026 г. Порталът Transfermarkt оценява футболиста на 15 млн евро.