Испания съсипа Италия с 3:1 във втория полуфинал на европейското първенство за младежи до 21 години в Полша и ще спори за трофея с Германия. В герой за "Ла Фурия" се превърна Саул Нигес, който отбеляза и трите попадения за тима си. Италианците бяха почти равностойни до първия час игра, когато останаха с човек по-малко.

Германия изхвърли Англия след драма с дузпи и е на финал на Европейското!

Германия изхвърли Англия след драма с дузпи и е на финал на Европейското!

След продълженията мачът завърши 2:2

Първият гол отбеляза Саул Нигес в 53-ата минута, след като получи топката на границата на наказателното поле и направи Джанлуиджи Донарума безпомощен. Няколко минути след попадението "Скуадра Адзура" остана с човек по-малко, след като Роберто Гаярдини получи втори жълт картон.

Противно на логиката Италия стигна до равенството чрез Федерико Бернадески в 63-ата минута, който стреля след пробив от границата на наказателното поле, а при удара топката рикошира в крак на испански футболист и траекторията й заблуди стража на "фуриите".

След гола италианците изпаднаха в нокдаун на боксов език, а защитата им изглеждаше безпомощна при нахлуванията на техничните испански футболисти. Така се стигна до 75-ата минута, когато Саул Нигес оформи своя хеттрик и на практика сложи край на спора в този мач.

Радостта на италианците беше твърде кратка, тъй като в 65-ата минута Саул Нигес отбеляза втория си гол в мача с удар от сериозна дистанция.

В другия полуфинал се срещнаха тимовете на Германия и Англия, които завършиха 2:2 в редовното време и продълженията и определиха победителя чрез дузпи. Очаквано германците се наложиха с 4:3 и чакат своя съперник.