Българското футболно съдийство получи ново международно признание, след като екип от цели осем родни рефери бе назначен да ръководи двубой от груповата фаза на Шампионската лига. Това е исторически пробив за българската съдийска гилдия, тъй като досега двубой от такъв ранг не е поверяван изцяло на изцяло българска бригада.

Главният съдия Георги Кабаков и помощниците му Мартин Маргаритов и Диян Вълков получиха наряд за двубоя между Галатасарай и ФК Копенхаген, който ще се играе в сряда (20 септември) от 19:45 часа на стадион "Али Сами Йен" в Истанбул. Четвърти рефер на мача ще бъде Георги Гинчев.

Съдийската комисия на УЕФА определи Ивайло Стоянов за VAR съдия, а Драгомир Драганов - за асистент VAR съдия на споменатия двубой. Всички те ще бъдат подпомагани от Валентин Ваклинов и Светлин Велков, които ще са оператори по видео повторенията.

В началото на септември ръководената от Кабаков бригада се справи успешно и с играната във Вроцлав европейската квалификация между Украйна и Англия, която завърши при резулатат 1:1.

Георги Кабаков с престижен наряд

Георги Кабаков с престижен наряд

Ще води Украйна - Англия