ФИФА ще предприеме правни действия до края на годината, за да принуди Мишел Платини да върне 2 млн. швейцарски франка, които получил нелегално по време на управлението на Сеп Блатер начело на Международната футболна централа, съобщава документ.

ФИФА, която наложи четиригодишна забрана на Платини през 2015 заради плащането, казва в документа, видян от АФП, че според швейцарските закони разполага с време до 31 декември, за да подаде иск в съда "за да възстанови парите, незаконно платени от бившия президент на ФИФА към бившия президент на УЕФА".

Припомняме, че трикратният носител на "Златната топка" бе изхвърлен от участие във футбола през 2015 г. заради плащане oт 2 млн. швейцарския франка, които получава от тогавашния президент на ФИФА Сеп Блатер, пише БГНЕС. Въпросното заплащане е извършено през 2011 г., когато Блатер се бори да бъде преизбран за президент, и е свързано с работа, извършена от Платини между 1999-2002 г. Самият Блатер впоследствие също бе наказан като Платини, но за шест години.

Мишел Платини "урежда" трансфер на Килиан Мбапе

Платини урежда трансфер на Мбапе

"Ще бъде още по-трудно в бъдеще"