Прокуратурата на Сале продължи с една седмица предварителния арест на централния защитник на Видад де Казабланка - Юсеф Рабех, и той остава в затвора. Бившият юношески национал е задържан за притежание на наркотици и алкохол, съобщи мароканският всекидневник с голям тираж Льо Матен.

Противоречивият защитник, наричан Мароканския Бекенбауер, често пълни жълтите хроники на вестниците със своето поведение извън терена, припомня Льо Матен. Юсеф Рабех бе играч на българския Левски в периода 2007 - 2009 година и записа 57 мача за първенство на България.

През 2009 година 24-годишният тогава Юсеф Рабех бе заловен да шофира в нетрезво състояние в София и бе глобен от Левски с 30 000 евро и бе наказан за неопределен срок, а шофьорската му книжка бе отнета за една година.

Левски продаде Юсеф Рабех на руския Анжи (Махачкала), но мароканецът обяви, че прекратява футболната си кариера.

"Аз оставям футбола, вие повече няма да ме видите, аз не искам да играя в Анжи и мисля, че Левски вече е получил парите за моя трансфер", каза Юсеф Рабех и. . . изчезна.

Сега Юсеф Рабех трябва да реши проблема си с правосъдието заради новата афера с алкохол и наркотици и да промени хигиената си на живот, за да продължи своята спортна кариера, пише Льо Матен.