Бившият селекционер на националния отбор на България Лотар Матеус не не възнамерява да се завърне към треньорска кариера след повече от десетилетие пауза в момент, в който германски и европейски отбори ще търсят нови наставници през лятото.

Ето какво заяви той по темата:

"Много съм зает, пътувам доста. Програмата ми е запълнена. Щастлив съм от живота си, защото мога да го контролирам сам. Но ако поискам четиридневна ваканция, от никой клуб няма да ми съобщят: "Ще тренираме утре сутрин".

"Ще ми бъде приятно да реша, когато имам време". германецът.

В момента Матеус работи за "Sky Sport" и RTL. Като футболист с тима на бившата Западна Германия е печелил Световното първенство през 1990-а и Европейското през 1980-а година. Триумфирал е също с Купата на УЕФА, както и в първенствата на Италия и Германия съответно с отборите на Интер и Байерн Мюнхен. Бил е играч номер 1 на годината на ФИФА и носител на "Златната топка".

Кариерата му на старши треньор между 2001-а и 2011-а не е особено впечатляваща. Единственият му успех е националната титла с Партизан (Белград). Бил е начело на представителните отбори на Унгария (2003-2006) и на България (2010-2011).

Лотар Матеус с критики по адрес на Алфонсо Дейвис

Лотар Матеус с критики по адрес на Алфонсо Дейвис

"Не е същият футболист"