Габриел Батистута говори за очакванията на аржентинските фенове към Лионел Меси.

"Много дълго време поставяхме цялата отговорност изключително и само върху Меси.

Първо осъждаме себе си, мислейки, че ние (екипът) имаме Исус Христос - да, велик играч, но не и Исус - и след това го осъждаме също. И за много дълго време му навредихме по този начин.

Сега ситуацията се промени, като настоящите му партньори се чувства по-свободени в националния отбор.

Разбира се, ако имам топката и мога да я дам на Меси, ще го направя. Избирайки между двама партньори, ще дам топката на Меси, ако е възможно. Но ако пред Лео има стена, топката трябва да бъде дадена на друг. Момчетата го разбират сега. И показват добър футбол. Ако не е възможно да се достави топката на Меси, те я дават на някой друг.

Меси също не е глупав. Представяте ли си какво е да чувстваш, че другите очакват буквално всичко от теб? Ами ако го направим заедно? Звучи различно. И чувството също.

Попитайте Меси дали би предпочел да играе в Барселона на Гуардиола, където беше заобиколен от изключителни играчи, или да играе сам, отбелязвайки всички голове сам. Ето защо в настоящия национален отбор той е щастлив да види индивидуалността на всеки играч", каза бившият нападател на аржентинския национален отбор.