Бившият мениджър на Арсенал и настоящ директор по развитието на футбола към ФИФА - Арсен Венгер коментира проекта, в който е предвидено да се провеждат световни първенства на всеки 2 години.

"Футболният свят ще вземе решение. Помолиха ме да направя международния календар и го направих, но трябва да се знае, че до 2028 година и дори до 2030 година нищо няма да се промени, тъй като мондиала през 2026-а и Евро 2028 вече са програмирани. Националните федерации ще решат как ще е след това.

Предлагам преструктуриране на календара така, че да има по-малко конфликтни точки между клубните и националните отбори, като големите първенства се организират в края на сезона. Ние сме свикнали с този цикъл през четири години.

Футболният свят обикновено е устойчив към промените и е вярно, че нашият проект ще преобърне целия календар. Но ако погледнете младото поколение, младите между 10 и 18 години, не нямат същото усещане за времето, както и същите очаквания за събитията.

Мисля, че днес хората трябва да се хранят постоянно с важни спортни събития, тъй като те са свикнали на това. Ще видим, всичко ще се реши преди 2024 година", каза Венгер пред френското издание "L'Equipe" по време на благотворителен мач в Монако.

ФИФА с нови правила за даването на футболисти под наем

ФИФА с нови правила за даването на футболисти под наем

Това трябваше да се случи още преди две години