Бившият президент на Ювентус - Андреа Аниели заяви, че Суперлигата е необходима за европейския футбол.

"Това е необходимо, защото ако всичко остане предвидимо, както е сега, обществеността ще се отдалечи от футбола. Ще продължи ли Нидерландия да гледа международен футбол, ако Аякс, Фейенорд или ПСВ никога нямат шанс да спечелят или да се борят за победа?

Оттук и идеята за нова европейска лига с множество дивизии и схема за промоция и изпадане. Равни условия за клубовете. Трябва да помислим за шестдесет или осемдесет клуба в цяла Европа. С моя 13-годишен опит във футболната индустрия и знаейки как работят нещата, събрах идеи и казвам, че е време за по-честни лиги.

В Европа най-големите пазари също получават най-много места в Шампионската лига и следователно най-големите приходи. Така че, ако сегашната система се запази, разликата между английските и испанските клубове и останалите само ще расте. Може би с изключение на ПСЖ и Байерн (Мюнхен).

Вместо това трябва да се стремим към спортна демокрация. Полският клуб няма ли право на успех? Липсва ли на полските фенове страст към футбола?" - каза Аниели в интервю за "De Telegraaf".

Проектът "Суперлига" се завръща, но с нов формат

Проектът "Суперлига" се завръща, но с нов формат

В турнира трябва да участват между 60 и 80 клуба