Защитникът Александър Коларов обяви, че прекратява своята професионална кариера. 36-годишният сърбин обаче възнамерява да се занимава с футбол и в бъдеще.

"Днес казвам сбогом на футбола. Винаги съм знаел, че рано или късно този ден ще дойде и въпреки това съм благодарен, че успях да осъществя това, което винаги е било моята мечта. Сега вече се фокусирам върху моя "втори живот" в света на футбола. И поради тази причина веднага щом бъдат публикувани обявите, ще се запиша в квалификационните курсове на Националния футболен център в Коверчано първо за скаут, а веднага след това и за спортен директор. Благодаря на всички хора, които ме последваха в тази първа част от кариерата ми. Най-вече на всеки съотборник в отборите, в които играх, както и в националния тим на Сърбия, моята родина, която винаги съм представлявал с голяма гордост. Благодаря на клубовете, президентите, директорите, треньорите и техническия персонал, лекарите, икономистите, физиотерапевтите и всички, които помагаха в кариерата ми и работеха усилено от заден план", пише Коларов.

Бранителят изигра общо 506 мача на клубно ниво, в които отбеляза 52 гола и направи 69 асистенции. Той носи екипите на Чукарички, ОФК Београд, Лацио, Манчестър Сити, Рома и Интер, който беше последният му отбор.

Бивш треньор на Левски пое Динамо (Москва)

Бивш треньор на Левски пое Динамо (Москва)

Славиша Йоканович подписа за един сезон с опция за още два