Бившият нападател на националния отбор на България и Партизан (Белград) Валери Божинов коментира пред сръбския сайт Informer предстоящата европейска квалификация между Сърбия и България на стадиона в Лесковац. Той разкри връзката си с треньора на сърбите Драган Стойкович-Пикси и бившия селекционер на България Младен Кръстаич, като засегна и темата за проблемите в българския футбол.

"Сърбия ще се класира за Европейското първенство. България няма шанс. Като човек, който е играл в Партизан, обичам сръбския народ и Сърбия, искам да отидете на Европейското първенство. След колко време беше? Да, 24 години. Това пожелавам от сърце на сръбския народ, да се класирате и да се борите за висок резултат, защото го заслужавате. Имате топ играчи и треньори. Очаквам зрелище! Сърбия трябва да победи, всъщност има нужда от точка.

Пожелавам на Сърбия Европейско първенство, а на България добър резултат. Хайде, обичам ги и двете страни, нека е равенство. Сърбия има играчи от световна класа, за нас българите е чудо дори да вземем точка. Нека има равенство. Ние ще сме доволни от точката, вие - от класирането на Европейско. Справедливо ще е. Стимул за нас да работим още повече, а за вас - радост, че сте на европейското. Всички ще са доволни, всички ще са щастливи", завърши Божинов.

Божинов: Уча много за треньор

Божинов: Уча много за треньор

"Тялото ми е уморено"