Нидерландия постигна хубава победа с 3:0 в осминафинален мач на Евро 2024 над тима на Румъния. Първото попадение за нидерландците реализира Коди Гакпо, който откри в 20-ата минута, а Дониел Мален покачи в 63-ата минута. В третата минута на добавеното време Мален отбеляза и още едно попадение, с което оформи крайния резултат.

Румъния - Нидерландия 0:3 (Развой на срещата по минути)
на живо

Румъния - Нидерландия 0:3 (Развой на срещата по минути)

Румъния иска приказката да продължи

Така Нидерландия отстрани една от приятните изненади в надпреварата и на четвъртфинал очаква спечелилия сблъсъка между Австрия и Турция.

В 6-ата минута Шави Симонс успя да пробие и стреля към вратата, но Флорин Ница улови без особени проблеми.

В 11-ата минута нидерландците осъществиха много добра атака, в която Мемфис Депай намери пролука и отправи шут към вратата на Ница, но румънският страж се намеси ключово.

Денис Ман успя да застраши сериозно вратата на нидерландския тим в 14-ата минута. Той преодоля няколко футболисти на опонента и направи много опасен изстрел към горния десен ъгъл, но топката премина на сантиметри от вратата.

Само 6 минути по-късно Коди Гакпо откри резултата. Шави Симонс подаде към Гакпо, който се справи чудесно с Андрей Рациу и порази вратата на Ница.

Снимка 672744

Източник: GettyImages

В 26-ата минута много малко не достигна на нидерландците да вкарат още един гол! При центриране от корнер Мемфис Депай намери Стефан де Фрай, а той насочи кълбото към близкия ляв ъгъл. Топката обаче се оплете от външната страна на мрежата.

В 31-ата минута Дензъл Дъмфрис подаде към Депай, който имаше огромен шанс да реализира попадение, тъй като се намираше само на няколко метра от вратата. Но Раду Драгушин с прекрасен шпагат изби топката.

Минута преди края на първата част отново нидерландците бяха близо до гол. Дензъл Дъмфрис подаде към Шави Симонс, който обаче се забави и ударът му премина покрай вратата.

В 53-ата минута румънците изкараха голям късмет. Мемфис Депай отправи опасен изстрел, но топката му бе блокирана. Последва разбъркване в наказателното поле на румънците, а след няколко рикошета Флориан Ница лесно улови кълбото.

Нидерландия пропусна страхотен шанс в 58-ата минута. След центриране от корнер Върджил ван Дайк се извиси над всички и стреля с глава, но уцели левия страничен стълб.

Снимка 672745

Източник: GettyImages

В 63-ата минута гол на "лалетата" пък бе отменен. След центриране от корнер Йерди Шутен успя да върне топката в наказателното поле, а тя се озова в Коди Гакпо, който отново уцели право целта, но след намесата на ВАР се оказа, че Гакпо е бил в засада и така попадението му трябваше да бъде отменено.

В 73-ата минута Нидерландия отново бяха близо до гол, след като Джоуи Феерман излезе сам срещу Ница, но шутът му премина на сантиметри от румънската врата.

Снимка 672751

Източник: GettyImages

В 83-ата минута Дониел Мален отбеляза и втория гол за "лалетата". Румънците допуснаха няколко неточности след тъч на Нидерландия и Мемфис Депай подаде към Гакпо, който проби и намери Дониел Мален, който безпроблемно реализира попадение.

В третата минута на добавеното време Шави Симонс пусна пас към Дониел Мален. Той пък напредна сериозно и се озова на стрелкова позиция. Мален не се поколеба да стреля и с кинжален удар оформи крайния резултат за 3:0.