Футболистите на националните отбори на Испания и Англия играят за почти еднакви бонуси, които ще им бъдат изплатени при спечелване на Евро 2024.

Преди началото на турнира УЕФА обяви, че новият европейски шампион може да получи максимална премия в размер на 28,25 милиона евро.

При "червените фурии" има предварително подписано споразумение, че 30% от бонуса ще бъде разделен между 26-те играчи в състава.

Според "Мундо депортиво" със сигурност процентът да скочи до 40%, ако довечера Испания ликува. Това означава, че футболистите на Луис де ла Фуенте ще си разделят сумата от 11,3 милиона евро или всеки един от тях ще вземе по около 435 000 евро.

Британското издание "Дейли Телеграф" е категорично, че английските национали нямат никаква представа каква премия ще получат при спечелване на титлата.

Други източници от Острова обаче съобщават, че има предварителен договор, според който футболистите на "трите лъва" ще си разделят 11,9 милиона евро (10 милиона паунда) или по около 450 000 евро на човек.

Шотландски вестник: Испанци, моля ви избавете ни от триумф на Англия!

Шотландски вестник: Испанци, моля ви избавете ни от триумф на Англия!

"Иначе никога няма да спрем да слушаме за това"