Отборите на Литва и Унгария завършиха 2:2 в двубой от група G на европейските квалификации, в която бледо участие има и националният тим на България. "Лъвовете" на Младен Кръстаич явно са служели за ракета носител на литовците, които тази вечер играха изключително вдъхновено срещу предварително сочените за фаворити унгарци.

Възпитаниците на Янкаускас имаха магическо първо полувреме, когато вече водеха с 2:0. Капитанът Феодор Чернич направи страхотен индивидуален пробив, който завърши с чудесен диагонален шут в мрежата.

Ситуацията стана още по-заплетена, когато Сирвис отбеляза при центриране от корнер и недостатъчно добрата намеса на Дибуж.

След паузата Унгария демонстрира характер и съумя да стигне до частичен обрат. Доминик Собослай върна своите в мача след точно изпълнена дузпа в 67-ата минута, а в 82-ата направи и асистенцията за гола на Барнабаш Варга.

Дори и с тази грешна стъпка Унгария остава на първото място в групата. Като има и мач по-малко от втория Сърбия. И двата тима обаче едва ли имат някакви сериозни претенции за лидерската позиция, след като всеки от тях ще играе на Евро 2024.

Сърбия - Черна гора 3:1 в мач от квалификациите за Евро 2024

Сърбия уби мечтата на черногорците, хората на Пикси вече мислят за Евро 2024

Митрович и Тадич отново бяха главни действащи лица