Докато връстниците му се връщат в училище, Ламин Ямал твори история на Европейското първенство. Той е най-младият футболист, който някога е участвал в континенталната надпревара. 16-годишното крило на Барселона отбеляза дебюта си с красиво подаване, с което асистира за третия гол на Испания срещу Хърватия.

Докато останалите играчи на "Ла Фурия Роха" мислят само за финалите в Германия, то футболистът на Барселона има и друга задача. Практически той още се води на училище и е длъжен да съвместява двете неща даже когато е на лагер с мъжкия състав. За целта в хотелската си стая той има онлайн уроци.

Към момента Ямал завършва четвърти курс от прогимназиалното си образование.

"Всеки ден, когато съм в Барселона ходя на училище, но имам и частен учител. Понякога ми дават много домашни. Предполагам обаче, че ако сега стигнем до осминафиналите или четвъртфиналите, няма да ми пращат упражнения. Просто се надявам моите учители да гледат шампионата и да подкрепят националния отбор. Надявам се, че те са доволни от мен и ще ми позволят да си взема изпитите", коментира младокът пред El Partidazo de COPE.

Де Ла Фуенте: Испания може да играе срещу Италия и на финала

Де Ла Фуенте: Испания може да играе срещу Италия и на финала

Ето какво добави