Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман обяви, че ще заложи на трима играчи в халфовата линия за предстоящия приятелски мач с Шотландия в петък в Амстердам.

"Лалетата" спечелиха пет от последните си шест официални мача, като единственото им поражение бе от световния вицешампион Франция, но Куман смята, че има още какво да се подобрява, което е и причината да смени схемата на игра.

"Ще играем с трима в средата на терена - с трима истински полузащитници", каза на пресконференцията преди мача Куман.

"В подготовката си за Евро 2024 ние няма да експериментираме твърде много. Но трябва да бъдем готови да играем с различни системи. Аз имам репутацията на предпазлив треньор. Но ми се иска ние да сме тези с топката, ние да атакуваме и да поставяме противника под напрежение", обясни бившият старши треньор на Барселона.

"В момента в отбора има голяма конкуренция за места на всички постове и това се вижда във всеки детайл. Всички момчета имат още достатъчно мачове до края на сезона, за да си спечелят място в състава за европейското, но знам, че то вече им е в главите", завърши Куман.

След контролата с Шотландия нидерландците ще направят и визита на домакина на Евро 2024 Германия в началото на следващата седмица.

Депай се завърна в състава на Нидерландия

Депай се завърна в състава на Нидерландия

Нападателят беше аут заради травми