Националът на Англия Киърън Трипиър се чувства добре и е изцяло готов да играе на европейското първенство по футбол след лечение на контузия, пише агенция ДПА. Той страдаше от травма на прасеца, получена през месец март, но се завърна в игра в контролния мач на Нюкасъл срещу Тотнъм.

33-годишният Трипиър бе капитан на Англия при победата с 3:0 срещу Босна и Херцеговина. Той игра 62 минути и бе заменен от наставника Гарет Саутгейт. Попитан дали може да е титуляр на европейското първенство, Трипиър отвърна: "Трябва да питате Гарет. Аз лично се чувствам добре и бих излязъл от началото, но това зависи от Гарет. И да играя, и да не играя, ще бъда напълно готов".

"В контролата се чувствах добре и във форма. Записах 60 минути, което бе важно за мен. И без тях обаче се чувствам в кондиция и съм свеж, така че съм напълно готов за европейското първенство", допълни Трипиър, цитиран от агенция ДПА.

"Контузията беше неприятна и ми беше много, много трудно. Правех всичко по силите ми, за да се завърна възможно най-бързо, защото знаех колко натоварено ще бъде за съотборниците ми в Нюкасъл в края на сезона. Трябваше обаче да съм напълно излекуван и това беше много важно".

В понеделник футболистът бе за трети път в кариерата си капитан на английския национален отбор.

"Това винаги е много специално за мен - да изведа съотборниците ми на терена. Моят син също беше там. Той ме е придружавал до терена като капитан на Нюкасъл, но не и като капитан на Англия. Успях да го вкарам и в съблекалнята, където си направи снимки с останалите ми съотборници", добави още той.

"За мен обаче е чест не да бъда капитан, а да играя за страната ми".