Отборите на Израел и Швейцария завършиха наравно 1:1 в среща от 8-ия кръг на квалификациите в група "I" а Евро 2024 в Германия. Двубоят се игра на стадион "Панчо Арена" в Унгария заради военната обстановка в ивицата "Газа", като поради същата причина специално този мач бе отложен преди месец, когато трябваше да се проведе.

"Кръстоносците" поведоха в резултата с гол на Рубен Варгас (36'), като символичните домакини изравниха чрез Шон Вайсман (88').

Израелците показаха характер и смело навлизаха в половината на съперника, като не свеняха и да пращат често топката в наказателното поле на Швейцария. Въпреки това гостите бяха тези, които откриха резултата около 10 минути преди края на първото полувреме. Рубен Варгас засече центриране с глава и прати топката във вратата, пазена от Омри Глазер.

 Играчите на Швейцария могат да съжаляват, че на полувремето не се оттеглиха с по-сериозно предимство, защото Рубен Варгас вкара още едно попадение четвърт час преди другото, но съдията го отмени заради нарушение в атака.

През второто полувреме символичните домакини продължиха да показват най-доброто от себе си, докато техните съперници в последния четвърт час просто доиграваха срещата. Надменността на "кръстоносците" доведе до логичния развой на събитията и две минути преди края на редовното време отборът на Израел изравни. Шон Вайсман засече центриране дълбоко в наказателното поле и прати топката в горния десен ъгъл.

Така два кръга преди края Швейцария и Румъния имат по 16 точки, с 4 повече от играчите на Израел, които все още имат теоретични шансове да спечелят визи за Европейското първенство в Германия.

УЕФА отложи мача на Израел с Швейцария

УЕФА отложи мача на Израел с Швейцария

Двубоят от квалификациите за Евро 2024 ще се проведе през ноември