Бранителят на Манчестър и Хърватия Йошко Гвардиол разказа как в клубния му състав все още не могат да свикнат с начина на произношение на името му и го наричат по различни начини, като в момента актуално е Хос.

"Сега съм Хос. До ден днешен не могат да се научат да произнасят името ми. Джош, Джос, наричат ме как ли не. Борят се. Аз, Скот Карсън и Ерлинг Халанд отидохме на снимки за новия екип и човекът, който отговаряше за тях, не разбра, че плаках от смях. Той знаеше единствено името на Скот. Идва при мен и ми казва - ей, Хос. Аз го поглеждам и го питам какво? Други хора наоколо чуха и сега съм Хос. Същият се приближи към Холанд и му каза "хай, Ерик". Не можах да дойда на себе си от смях, но той не остана Ерик, а аз съм Хос," сподели бранителят.

Йошко Гвардиол е един от най-перспективните защитници в Европа и ще бъде един от основните футболисти на "ватрените" по време на предстоящото Евро 2024. Хърватия стартира кампанията си на Европейското в събота в Берлин срещу Испания във втория мач от програмата за деня. Те вече дадоха сериозна заявка за амбициите си, след като преди дни сразиха Португалия насред Лисабон.