Италия победи Северна Македония с 5:2 в мач от седмия кръг на Група "С" от квалификациите за Евро 2024.

Италия най-накрая ликува в мач срещу Северна Македония, момчетата на Благоя Милевски изиграха лошо първо полувреме, в което допуснаха цели три гола, които в крайна сметка се оказаха решаващи за поражението.

Албания взе точка в Молдова и билет за Евро 2024

Албания взе точка в Молдова и билет за Евро 2024

Вижте подробности

От самото начало домакините тръгнаха силно към северномакедонската врата, бързо разтресоха мрежата, но първият им гол бе отменен заради засада. Течеше 17-ата минута, когато след центриране на Распадори - Дармиан се озова сам пред вратата и отбеляза гол с глава без да бъде възпрепятстван от никого.

В 40-ата минута Италия получи дузпа, Серафимов игра с ръка в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Жоржиньо опита да изненада Димитриевски с характерния си скок, но македонският вратар очакваше това и спаси удара му.

Веднага след това на сцената излезе Киеза, който за кратко време отбеляза два гола и на полувремето Италия поведе убедително с 3:0 срещу Северна Македония.

Седем минути след подновяването на играта Яни Атанасов се възползва от пас на Алиоски и матира Донарума за 3:1. В 74-ата минута Северна Македония напълно се върна в мача, Атанасов вкара нов гол с удар от далечна дистанция и малко помощ на Ачерби.

Десет минути преди края Распадори отбеляза за 4:2 и попари надеждите на гостите да изненадат Италия отново. В продълженията Ел Шаарауи също отбеляза и направи крайния резултат 5:2 за Италия.

В последния двубой от групата Италия има директен мач с Украйна за класиране на Европейско първенство, адзурите просто трябва да останат непобедени в този мач. Сблъсъкът между Украйна и Италия ще се играе в Леверкузен.