Германия трябва да си стъпи на краката след поредните несполуки на световни първенства, но това няма да се случи веднага, а стъпка по стъпка, заяви халфът Марио Гьотце, цитиран от ДПА. Страната е домакин на Евро 2024, където националите са длъжни да се представят достойно пред собствените си фенове.

Досущ като в Русия през 2018, Германия отпадна от Мондиал 2022 още в груповата фаза.

Ханзи Флик: Йозил беше един от най-добрите футболисти в света

Ханзи Флик: Йозил беше един от най-добрите футболисти в света

Вчера германският полузащитник обяви, че се оттегля от професионалния футбол

"Предстои ни европейско първенство и потегляме към него стъпка по стъпка. Именно по този начин ще се отнасяме към тежките мачове, които ни предстоят", заяви Гьотце преди контролата с Перу в събота и квалификацията с Белгия на 28 март.

Селекционерът Ханзи Флик включи няколко дебютанти за предстоящите двубои, а 30-годишният Гьотце е част от групата ветерани, които ще помагат. Той отбеляза победния гол на финала на световното първенство в Бразилия през 2014.

"Всеки човек се учи от предизвикателствата, които тежките времена предлагат. Смятам, че занапред имаме само да се подобряваме. Аз лично съм спокоен (след Катар), тъй като футболът не спира. Гледаме към бъдещето и ще използваме този опит в наша полза", каза още той.

Тер Щеген призна, че иска да се възползва от отсъствието на Нойер

Тер Щеген призна, че иска да се възползва от отсъствието на Нойер

Мануел Нойер е контузен