Наставникът на националния отбор на Италия по футбол Лучано Спалети ще осъществи идеята си от преди месец да събере четирима "фантастични десетки" (б. а. - играчи с №10) от най-успешните отбори на Италия - Роберто Баджо, Алесандро Дел Пиеро, Франческо Тоти и Джанкарло Антоньони, съобщи агенция АНСА.

Той е споделил на президента на федерацията Габриеле Гравина за идеята си. "Представете си, ако те дойдат на една тренировка, колко това ще помогне на играчите да вдигнат нивото си", заяви Спалети тогава.

Концепцията се разшири, като към четиримата се прибави и носителят на "Златната топа" от 1969 година, Джани Ривера, като петимата са поканени от Италианската федерация на базата в Коверчано да прекарат няколко часа в компанията на футболистите, преди Европейското първенство.

Легендарните футболисти ще пристигнат в Коверчано в късната сутрин на 3 юни, след което ще обядват със състава, а следобед ще тренират заедно с наследниците си, на базата.

"Отборът ще замине с ценните съвети на петте звезди на спорта ни. Присъствието на незабравими шампиони, като Антоньони, Баджо, Дел Пиеро, Ривера и Тоти представлява хубаво свидетелство за обичта към синята фланелка и пример как историята на националния тим през различните поколения продължава да възражда духа и гордостта. Благодаря на "Фантастичните", че приеха поканата с ентусиазъм. Благодаря и на Спалети, който имаше тази чудесна идея, за която федерацията веднага започна да работи", коментира президентът Гравина.