Сърбия ще копира схемата на игра на Исландия в неделния двубой от група С на Евро 2024 срещу Англия, сподели нападателят на сръбския отбор Душан Влахович.

Влахович, който успя да реализира 18 гола в 38 мача за Ювентус в Серия А, през изминалата кампания, черпи мотивация от триумфа на Исландия с 1:0 над Англия в приятелската среща на "Уембли", изиграна миналата седмица.

"Никой не е непобедим", коментира Влахович преди мача с "трите лъва" в Гелзенкирхен, в неделя.

"Гледахме мача с Исландия и има неща, които могат да бъдат копирани от тях, защото те ги победиха на Уембли пред 80 000 души. Всичко е възможно. Англия е фаворит, може би най-големият в турнира, но ние вярваме в себе си и вървим стъпка по стъпка, за да се представим в най-добра светлина. По този начин имаме по-спокойна среда и можем да се подготвим по-спокойно за предстоящите мачове", добави още Влахович.

24-годишният футболист сподели, че капитанът на Англия Хари Кейн е един от най-добрите нападатели в света.

"Не искам да оказвам натиск върху себе си и не искам да се сравнявам с играчи като него. Разбира се, това ще бъде шанс за мен, защото играя без натиск. Всички очакват Англия да спечели титлата, така че това е добра възможност", завърши Влахович.

Кейн: Мачът със Сърбия може да се окаже труден за нас

Кейн: Мачът със Сърбия може да се окаже труден за нас

той коментира това пред официалния сайт на УЕФА