Белгия вижда как едно златно поколение, изчерпва времето си и загуби още една възможност. Отборът номер едно в класацията на ФИФА загуби от Италия с 1:2 на четвъртфиналите на Евро 2020. Белгийското нападение имаше своите възможности, но понякога Джанлуиджи Донарума, друг път бедрото на Спинацола или липса на късмет пред Лукаку в крайна сметка натежаха за отбора на Роберто Мартинес.

Белгийските медии не спестиха своите критики по адрес на Лукаку заради слабото му представяне на "Алианц Арена" в Мюнхен.

"Мрачен по време на мача и невидим. Ей, къде беше Ром, когато имахме нужда от теб? Ти ли беше безмилостния убиец, от който се страхуваше Италия...", пише "HLN".

Белгийските медии изобразиха Лукаку като гиганта, който беше вързан от италианските национали, водени от Джорджо Киелини.

"La Derniere Heure" написа: "Това златно поколение вероятно никога няма да вдигне трофей."

Sudpresse допълва: "Дали не изпуснахме последния влак? До световното в Катар, което е след 17 месеца, ще се преструваме, че не го вярваме."

Страхът е, че тази ярка футболна генерация, този национален отбор през последните дни е изживял своя зенит и вероятно скоро ще бъде стартирана смяна на поколенията.