реньорът на Чехия Ярослав Шилхави не иска при никакви обстоятелства да отстъпва първото място в група "D" на Евро 2020. Неговите момчета имат гол повече от Англия, с равни точки са и двата тима ще се изправят в пряк сблъсък.

Мачът е много важен, защото победителят в групата ще избегне първенеца на другия поток. Там са европейският шампион Португалия, световният първенец Франция и отборът, който "петлите" наследиха на върха - Германия.

Хърватия и Чехия направиха 1:1 на Евро 2020

Хърватия все още без победа на Евро 2020 след равенство с Чехия

Патрик Шик вече има три гола в първенството

"Нямаме влияние върху тяхната група, но имаме върху нашата. Ако успеем да си свършим работата срещу Англия, няма да има нужда да гледаме другите отбори", заяви Шилхави преди решаващия мач.

"Понякога отборите не тръгват на висока предавка на големи първенства, но подобряват формата си в течение на турнира. Англия е точно в такова положение. Те разполагат с много добри офанзивни футболисти, а Хари Кейн най-вероятно ще трябва да го пазим с двама. Останалите пък са много бързи и не бива да им оставяме пространства, защото няма да можем да ги спрем. Ще трябва да дублираме всички, докато не са стигнали до наказателното поле", каза още чешкият треньор.