Националният отбор на Северна Македония се класира за Евро 2020. Нашите югозападни съседи спечелиха като гости плейофа срещу Грузия с 1:0. Двубоят беше финален в най-ниската група на Лигата на нациите от турнира, проведен през 2018 година.

Срещата, играна на стадион "Борис Пайчадзе Арена" в Тбилиси премина при териториално предимство на домакините. Но единственият гол падна в тяхната врата в 56-ата минута и беше дело на Горан Пандев.

Несторовски отне топката в собствената си половина, след което тръгна напред отляво. Той размени подавания с Емас, след което изведе отлично Пандев по земя. 37-годишният капитан на "червените рисове" завърши хладнокръвно за 0:1.

Македонците ще бъдат в група "C". Те ще играят два мача в румънската столица Букурещ - на 13 юни с Австрия и на 17 юни с Украйна. На 21 юни "рисовете" ще гостуват на Нидерландия в Амстердам.

Днес предстоят още три плейфони мача, които ще определят последните финалисти на Евро 2020. Унгария посреща Исландия, Северна Ирландия е домакин на Словакия, а Сърбия ще премери сили с Шотландия.

Русия остава единствен домакин на Европейското първенство по футбол?

Русия остава единствен домакин на Европейското първенство по футбол?

Към момента се планира Евро 2020 да се проведе в 12 града