Роберто Манчини направи интересно сравнение преди мача на Италия с Уелс от третия кръг на груповата фаза на Евро 2020. Според него "драконите" са труден съперник като Стоук Сити, но имат нужните технически качества, с които да затруднят италианския тим.

С мача си в Рим в неделя двата отбора ще решат съдбата на първото място в група "А", като Италия се нуждае от равенство, за да го задържи след победите си над Турция и Швейцария с по 3:0 до момента.

Роберто Манчини посочи фаворитите за трофея на Евро 2020, Италия не е сред тях

Роберто Манчини посочи фаворитите за трофея на Евро 2020, Италия не е сред тях

Това са Франция, Португалия и Белгия

"Стоук имаше много неприятен стил на игра и те бяха наистина трудни за пречупване с физическата си игра. Предстои ни много труден мач от физическа гледна точка, защото Уелс е точно такъв физически отбор като Стоук, но разликата е, че има и много технични играчи. Уелс разполага с футболисти като Джо Алън, Гарет Бейл и Даниел Джеймс. Те имат качествени играчи", коментира Манчини.

Италианският треньор работи три години и половина във Висшата лига на Англия между 2009 и 2013 година, а това бяха най-силните години на Стоук Сити в английския елит, когато стилът на игра на отбора се превърна в нарицателно за мощен физически футбол.

Ако Италия не загуби от Уелс, ще запише 30-ти пореден мач без поражение и ще изравни най-дългата си серия, която датира от периода 1935-1939 година. Освен това италианците са в серия от 10 поредни победи, като всяка една дойде със "суха мрежа".

Италия с респектираща статистика след успеха над Швейцария

Италия с респектираща статистика след успеха над Швейцария

"Скуадра адзура" има 10 поредни триумфа, които са извоювани с 31 гола и нито един допуснат такъв

"Франция, Испания, Германия и Португалия знаят как се печели. Всички тези отбори са пълни с изключителни играчи. Въпреки равенството с Унгария, Франция остава фаворит номер едно. Не трябва да забравяме и Белгия. Според мен резултатите до момента не променят по никакъв начин това кои са фаворитите в турнира", добави Манчини и разкри, че срещу Уелс ще направи промени в състава си.

"Утре ще бъде третият ни мач и ще се наложи да завъртя състава. Марко Верати се нуждае от игрово време, така че той ще се появи в игра. Досега той тренира без проблеми, така че е готов", завърши Манчини.