Селекционерът на Италия Роберто Манчини говори преди полуфинала на Евро 2020 срещу Испания. Срещата е утре. 

"Ние сме Италия и имаме свой собствен стил. Не може да станем Испания просто така. Те имат много дефиниран стил на игра, а ние сме Италия", сподели Манчини.

"Киелини и Бонучи получават много похвали и те ще продължат да ги получават, защото са най-добрите на техните позиции. Надявам се, че Джорджо ще може да продължи да играе повече на това ниво", добави той.

"Белоти има лека болка, но ще бъде на разположение за мача срещу Испания", продължи селекционерът на Италия.

"Фактът, че двата отбора са на полуфинал на Европейското първенство, означава, че са два страхотни отбора. Имобиле е голмайстор от страхотна класа. В тези турнири най-критикуван обикновено е този, който е способен да решава мачовете."

"Много е несправедливо, че фенове от Испания и Италия няма да могат да присъстват на "Уембли", но е по-добре да има публика, отколкото стадионът да е празен. Несправедливо е, че стадионът няма да бъде едната половина с испански фенове, а другата половина с италиански."

"Ако мислим за финала, ще е грешка, която трябва да избегнем. Не може да мислим, че ще отидем и ще спечелим лесно полуфинала. Няма да е толкова лесно, знаем, че трябва да играем по възможно най-добрия начин. Трябва да направим страхотен мач."

"Луис Енрике е страхотен треньор и не го казвам, защото спечели Шампионска лига с Барселона. Всичките му отбори играят добър футбол. Ако треньорът накара всичките си отбори да играят така добре, това показва способността му като треньор."

"Това е различен мач от този с Белгия. И двата са сложни, но знаем, че Испания ще ни постави в много трудна ситуация. Въпреки че е млад отбор, това е страхотен тим с много компетентен треньор", каза още Роберто Манчини.

Оперираха успешно Леонардо Спинацола

Оперираха успешно Леонардо Спинацола

Футболистът ще се възстановява около половин година