Селекционерът на Италия Роберто Манчини бе изключително щастлив от факта, че отборът му се класира на финал на Евро 2020. Това стана факт след победа с дузпи над Испания. 

"Дузпите са жестоки. Испания показа, че е корав съперник. Те имат страхотен отбор и играха много добре. Ние не се представихме по начина, по който го правим обикновено, но пък се борихме здраво. Знаехме, че ни чака подобен сблъсък", заяви Манчини.

Луис Енрике направи тактическа промяна, като заложи на Феран Торес като "фалшива деветка" вместо Алваро Мората. Манчини призна, че това го е хванало неподготвен.

"Тази промяна ни създаде проблеми, но ние успяхме да се настроим и не поемахме големи рискове. Още преди мача знаехме, че испанците са господари на владеенето на топката. Те ни създадоха проблеми, затова се наложи да пренастроим играта си и да се борим здраво. Във футбола отборите нападат и се защитават, няма как само да нападаш. И двата тима имаха положения. Всички отбори се защитават, не само Италия", каза още специалистът.

"Поздравявам момчетата, защото те повярваха в мен през тези три години. Но все още нищо не е свършило. Имаме още работа. Трябва да си възвърнем силите и да се подготвим добре за финала", завърши Манчини.

Италия победи Испания след изпълнение на дузпи

Bella ciao! Италия е на финал след драма с дузпи

Спряха дъха на феновете