Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола сподели добрите си впечатления от това, което е видял на Европейското първенство.

Специалистът заяви, че много се радва за неговия сънародник Луис Енрике, който поведе испанския национален отбор към полуфиналите на надпреварата. "Ла Фурия Роха" ще се изправи срещу Италия в спор за място на финала на Евро 2020.

"Много ми харесва Европейското първенство. Отборите, които се осмеляват повече, стигнаха най-далече. Италия и Испания са пример за това, те искат да градят играта отзад.

Безкрайно съм щастлив за Луис Енрике за това, което прави. Дания играе много добре, а Англия разполага с огромен талант в средата на терена и в нападение за следващите 10 години. Ще гледаме големи полуфинали и сега нещата опират до детайлите.

Педри и Олимпиадата? Мисля, че едно лятно състезание стига. През 2008-а Меси участва на Игрите в Пекин, защото нямаше нито Мондиал, нито Копа Америка.

Феран Торес и Родри можеха да участват на Олимпиадата, но няма да го направят, защото вече бяха на Евро 2020. Това е прекалено и трябва да се откажат. Ние им плащаме доста добре и те служат на клуба", каза Гуардиола.

Луис Енрике: Обичам Италия, хората, храната, сладоледа и футбола

Луис Енрике: Обичам Италия, хората, храната, сладоледа и футбола

Единствената ни грешка би била да изневерим на себе си", споделя специалистът