След вчерашното си отлично представяне в Евролигата, където записа 31 точки за своя Олимпиакос срещу Алба (Берлин), Александър Везенков беше засипан със суперлативи от медиите в Гърция.

"Везенков е класа. Оставането на Саша Везенков в Олимпиакос не беше, както се оказва, победа, а триумф за Олимпиакос и триумф за самия играч, който търпеливо чакаше шанса си да засияе. Снощи той счупи четири индивидуални рекорда (точки, точна стрелба от далечно разстояние, откраднати топки, коефициент на полезно действие), направи невероятна статистика и доказа, че на 25-годишна възраст, пет месеца преди 26-ия си рожден ден, е в елита на реализаторите в Евролигата.

Не защото вкара 31 точки (6/7 от тройката и 5/5 от линията за наказателни удари), не защото реализира дабъл-дабъл с десет борби, нито защото коефициентът му на полезно действие беше 41. Той е в елита, защото има непреодолима увереност, има решителност, упорит е, говори с околните и се държи като лидер, той е страхотен професионалист и впечатляващо земен човек, който се грижи за отбора, а не за собствената си статистика".

Силен Везенков помогна на Олимпиакос за впечатляваща победа в Евролигата

Силен Везенков помогна на Олимпиакос за впечатляваща победа в Евролигата

Гръцкият гранд обърка сметките на Зенит