Треньорът на Славия Златомир Загорчич коментира пред сръбските медии предстоящата среща от груповата фаза на Лига Европа между Лудогорец и Цървена звезда.

Заги говори пред местното издание "Mozzart Sport" за опита си в българското първенство срещу разградчани и спомена как "белите" успяха да победят шампиона преди броени дни в мач от първенството.

"Лудогорец е чудесен отбор. Те доминират в България през последните десет години и играят добре в Европа. Винаги имат място в груповите фази през годините. Като всеки един отбор, и те имат спадове, но те не се виждат в първенството. Ключовото за Звезда е дисциплината. Ако играят с тяхната си философия, то те могат да натиснат Лудогорец. Най-важното е да излязат без страх и да покажат най-доброто от себе си.

Успяхме да ги пречупим в тази среща с донякъде дефанзивна игра. Не можеш да очакваш да имаш много шансове срещу тях. Застрашихме ги около пет пъти, но единият от тях беше гол. Ако трябва да бъдем честни, и те нямаха повече удари от нас, а затова споменах, че дисциплината е ключа. Лудогорец не забравя грешките си, а колкото и малко да са те, то след това следва успех. Нужно е на Звезда да е агресивен, да приложи натиск и да стрелят винаги, когато имат възможност. За затваряне срещу такъв отбор не може да се мисли, трябва да се мисли атакуващо и да се изчака възможност чрез бърз преход.

Капитанът им Недялков и нападателят Десподов са чудесни играчи. Тренирал съм ги в Литекс и имам ясна представа за качествата им. Ако те липсват, това ще е сложно за Лудогорец. Те са футболисти, които могат да направят разликата. Десподов е много бърз и важен в третата третина. Може да вкарва и подава за голове. Чудесен играч е и може да създава проблеми на противниците си.

Никой не ме е търсил от Белград, но Звезда е сериозен, голям клуб. Сигурен съм, че са направили страхотно разузнаване и знаят всичко за Лудогорец", каза Загорчич.

Са: Цървена Звезда ще играе агресивно

Са: Цървена Звезда ще играе агресивно

"Изключително мотивирани сме"