Отборът на Виляреал победи този на Спортинг в Лисабон, в първа среща между двата тима от 1/16-финалната фаза на турнира Лига Европа.

Гостите се наложиха с минималното, но напълно достатъчно 1:0. Голът на победата бе реализиран от Педраса, още в 3-ата минута на срещата.

Снимка 406652

Източник: Twitter

До края на първото полувреме "жълтата подводница" имаше няколко възможности да удвои преднината си, но мерникът на нападателите на тима не бе на висота тази вечер.

За сметка на това Бас Дост пък се "отличи" с две положения, в които не успя да се разпише, последното от които дошло непосредствено преди почивката.

Второто полувреме определено не впечатли. То бе изпъстрено от сякаш безброй нарушения и в двете половини от терена.

Снимка 406651

Източник: Twitter

Футболистите непрекъснато се провокираха, като в два случая трябваше да бъдат разтървавани.

Показаните жълти картони за състезатели и на двата отбора, както и един червен, малко преди последния сигнал, свидетелстват за грубостите, от които бе осеяна играта през заключителните минути от срещата.

Снимка 406650

Източник: Twitter

Неколкократно се наложи и намеса на медицинските екипи, като сблъсъците бяха тежки и като по чудо не се стигна до по-сериозна контузия на футболист на терена.

Акуня остави домакините с човек по-малко в 77-ата минута, след като получи втори жълт картон за влизане с двата крака напред. През първата част той бе официално предупреден заради продължително оспорване на съдийското решение.

Снимка 406653

Източник: Twitter

В самия край на мача домакините можеха да стигнат до изравнителен гол, но при удар от средна дистанция топката срещна рамката зад вратаря на съперника.

Така Виляреал разполага с минимален аванс преди реванша на собствен терен.