Не само опитът е на страната на Динамо Минск в сблъсъка с Черно море от втория предварителен кръг на Лига Европа. Бюджетът на беларусите е 11 милиона евро, което е над четири пъти повече от този на моряците, пише "Тема спорт".

"На терена играят хора, а не пари", категоричен е капитанът на моряците Михаил Венков. И колкото и да е прав опитният бранител, то в съвременния футбол парите са от съществено значение. Благодарение на сериозния бюджет Динамо си позволява скъпо платени чужденци като черногорския национал Фатош Бечирай и сърбина Ненад Адамович например.

До преди година и половина първият бе основен играч на Динамо Загреб и бе продаден за над 1 милион евро в Китай, а трансферът на Адамович при беларусите през 2013 година от сръбския Хайдук Кула се оценява на около 300 000 евро.

За гранда от Минск не е проблем да плаща трансферни суми от този порядък за нови футболисти. Последният внушителен трансфер в тима на Вук Рашович бе през тази пролет, когато бе привлечен националът на Кабо Верде Нивалдо от чешкия Теплице.

Официално сумата по трансфера не бе оповестена, но се смята, че е в рамките на около 400 000 евро.

От друга страна, в Черно море пък не са дадени пари за нито един от настоящите футболисти в отбора - всички са привлечени като свободни агенти. А заплатите на "Тича" са в границите между 1000 и 4000 евро. В състава на Вук Рашович личи името на бившия футболист на ЦСКА Удоджи.