Отборът на Литекс Ловеч има най-тежка задача в двубоите си от втори квалификационен кръг на Лига Европа. В четвъртък вечер воденият от Красимир Балъков отбор загуби у дома с 0:2 от унгарския Диошдьор, като по този начин до голяма степен се сбогува с европейските клубни турнири за този сезон.

Ако обаче все пак намери начин да отстрани Диошдьор, Литекс на 99% ще срещне в следващата фаза на Лига Европа руският ФК Краснодар.

Предлагаме ви кратка визитка на ФК Краснодар:

ФК Краснодар е сред най-младите отбори в руския футбол. Клубът е създаден преди едва 6 години! Въпреки, че е сравнително нов тим, ФК Краснодар се представя повече от прилично в първенството. Миналият сезон отборът завърши на 5-а позиция, което е най-доброто постижение в историята на тима.

Краснодар домакинства на „Кубан Стейдиъм", който е с капацитет близо 32 000 седящи места.

Екипите на отбора са съставени от зелени фланелки, черни гащета и зелени чорапи. Прозвището на тима е „Биковете". Именно бик краси и клубната емблема на Краснодар.

Двама бразилци са големите звезди на руския тим. Единият е отлично познат на футболната аудитория в България. Това е фланговият нападател Жоаозиньо, който у нас игра за Левски София. Другият водещ играч на тима е Вандерсон, който е и реализатор №1 на „биковете" през последните две години. В тима има и трети бразилец - Ари, който в кариерата си има 3 сезона за гранда Спартак Москва.