Отложеният двубой между Арсенал и ПСВ Айндховен от груповата фаза на Лига Европа, който трябваше да се играе утре на "Емиратс", бе пренасрочен за 20 октомври от 20:00 часа, а УЕФА пусна официално съобщение. Първо ръководството на Висшата лига се съгласи да отложи срещата между Арсенал и Манчестър Сити, което трябваше да се изиграе ден по-рано - на 19 октомври. Все няма обявена дата за този мач.

Във вторник УЕФА обяви, че срещата между Арсенал и ПСВ се отлага заради ограничените ресурси на местната полиция за охрана на спортното мероприятие. Причината е кончината на кралица Елизабет Втора и течащата организация на погребението ѝ, което е насрочено за днес.

Арсенал - ПСВ (Айндховен) може и да не се проведе по план

Арсенал - ПСВ (Айндховен) може и да не се проведе по план

Притесненията са относно чисто човешките ресурси на полицията преди погребението на кралица Елизабет II

Според правилата на европейската централа Арсенал трябваше да предложи нова дата за сблъсъка, която да е свободна и за ПСВ Айндховен. Единствената възможност за това бе двубоят да се изиграе именно на 19 или 20 октомври. Това е единствената свободна седмица, в която няма мачове от груповата фаза на Лига Европа, последният кръг от която пък е на 3 ноември.