Олимпик (Марсилия) продължава с безгрешния си ход в турнира Лига Европа. Френският гранд за втори пореден път не усети сериозна съпротива от страна на испанския Атлетик (Билбао).

Баските отстъпиха на собствен терен с 1:2, като след 1:3 и в предишния двубой от 1/8-финалната фаза на надпреварата, са аут от турнира.

Съвсем заслужено пък марсилци продължават в следващата фаза и все така съсредоточено и концентрирано продължават устрема си към заявената още преди няколко месеца крайна цел - спечелването на втория по сила европейски клубен турнир.

Снимка 333943

Източник: facebook

Въпреки преднината си от първия мач, гостите притежаваха и днес инициативата в играта, като дори за момент не позволиха на опонента си да си помисли за "нещо повече" от сблъсъка.

Резултатът беше открит 7 минути преди почивката, когато Пайе бе точен от бялата точка за 0:1, давайки съвсем заслужена преднина на отбора си.

Също 7 минути, само че след паузата, Окампос реши всичко в срещата, покачвайки на 0:2.

Снимка 344431

Източник: EPA/БГНЕС

Крайното 1:2 оформи Уилиямс, разписал се 15 минути преди края. Малко по-късно ветеранът Адурис бе изгонен от игра, което съвсем лиши мача от интрига.

Така Олимпик продължава напред в Лига Европа, позволявайки на феновете си да мечтаят, че голямата цел е постижима.