Вратарят на Зоря (Луганск) Микита Шевченко заяви днес, че се чувства емоционално изтощен след сблъсъка с ЦСКА в Лига Европа. Той разкри още, че на моменти се е страхувал за резултата в мача.

"След мача чувствах опустошение. Всичките си емоции ги оставихме на терена. Много се радвам, че успяхме да стигнем до плейофа в Лига Европа. В определен момент от мача се страхувах за резултата. Съперникът има класни футболисти. Те също имаха своите шансове да вкарат, но за щастие не успяха, а ние се възползвахме от възможностите си", заяви той.

Тимът спечели с 1:0 снощи над ЦСКА с късен гол на Назарий Русин и отива в следващия етап на турнира Лига Европа, където ще се бори за място в групите със солидния Еспаньол (Барселона).

"Треньорът ни каза на почивката, че гостите ще чакат, ще се стараят да избягат на контраатаки. Но издържахме играта на нерви и вкарахме гол. Краят на мача беше пълен с нерви, но всичко е добре, когато завърши добре.

"За мен мачът беше тежък най-вече психологически. През цялото време държахме топката, разхождахме съперника по терена. Но всички се страхуваха да не сбъркат. Емоциите са част от футбола. Прекрасно е, когато ги има на терена. Затова идват хората. Сега ни чака сложна програма с много мачове", коментира още вратарят.

ЦСКА отпадна от Европа с високо вдигната глава

ЦСКА отпадна от Европа с високо вдигната глава

Участието беше добро, сега целта е ясна - титла на България