Идеята на Мишел Платини за трансформирането на Купата на УЕФА в Лига Европа започва да дава плодове, след като турнирът се сдоби с нов солиден спонсор. Става въпрос за испанския произвдител на автомобили "Seat".

"Най-хубавото нещо около новия турнир Лига Европа, е неговия мащаб", заяви генералният секретар на УЕФА Дейвид Тейлър. "През това издание на надпреварата, ще видим общо 205 мача по ширината на целия континент. Това е истински европейски турнир и аз съм радостен, че успяхме да осигурим европейска компания като Seat, която ще бъде наш спонсор за следващите три години."

Seat, които от доста време нямаха участие сред върховете на европейския футбол и неговите най-престижни клубове, се стреми да разшири присъствието си във футболния живот на Стария континент, като президентът на компанията Джеймс Мюир остана доволен от осъществения ход.

"Чувстваме се великолепно от това, че ще бъдем спонсор на новия турнир на УЕФА Лига Европа", заяви Мюир. "Европейският футбол е изпълнен с емоции, като това е перфектна среда за нашата марка."

Seat всъщност е собственост на немския концерн Volkswagen. Фирменият отбор на компания - Волфсбург обаче ще играе в Шампионската лига този сезон.