Носителят на Купата на България Черно море ще играе срещу Динамо Миснк в Лига Европа. Варненци изтеглиха сравнително приемлив жребий, тъй като бяха непоставени във втория предварителен кръг.

Динамо обаче също няма да е лек съперник, а в клуба има значителна българска следа.

Така например, треньор на отбора е Вук Рашович , който през 1997-1998 година игра у нас за Славия.

В отбора пък е знаменитият Шикозе Удоджи, който е добре познат у нас. Нигериецът, който всички в България наричаха Митко, носеше екипите на Вихрен Сандански и ЦСКА.

В отбора има доста чужденци, като личат имената на национала на Кабо Верде Нивалдо, черногорците Неманя Николич и Фатош Бечирай, арменския национал Артур Йедигарян и още, и още...

Макар че в последно време Динамо е в сянката на БАТЕ Борисов, клубът от Минск е може би най-обичаният отбор в Беларус.

Безспорно най-големият успех на отбора е титлата на СССР през 1982 година. Наред с това, Динамо е 7-кратен шампион на Беларус.

Мачовете с Динамо ще са по-особени за един играч на Морето - Александър Чанович. През 2009 година сърбинът носеше екипа именно на белоруския тим.

Динамо е в по-изгодна позиция, тъй като първенството на Беларус е в разгара си. Впрочем, довечера столичани играят със Славия Мозир като гости в двубой от 11-ия кръг.

След първите 10 кръга Динамо, обичайно, е втори в подреждането, на 8 точки зад БАТЕ.

Иначе Динамо няма особено добри скорошни спомени от наши отбори. През 2002 година в същия турнир, отборът се среща с ЦСКА и записва две загуби с 1:4 и 0:1.

През 1988 г. обаче Динамо отстранява Тракия Пловдив след успех с 2:1 като гости и реми 0:0 у дома.