България направи нулево реми като гост на Уелс в контрола, играна на стадион "Либърти" в Суонзи. Пред около 6000 зрители, включително и сериозна агитка на "трикольорите", двата отбора изнесоха много приятен и интригуващ двубой, в който преди всичко друго доминираха атакуващите действия.

Още от самото начало възпитаниците на Христо Стоичков опитаха натиск, но на два пъти Бербатов след пробиви на Мартин Петров и Георги Пеев не успя от чисти позиции да притесни по-сериозно вратаря на домакините Пол Джоунс.

Отговорът на Уелс дойде в 15-а минута, в която Петков трябваше да се намесва след удар на Райън Гигс от пряк свободен удар. Последваха нови добри изяви на Бербатов, който трудно бе спиран от защитниците на островитяните, но  липсата на шанс и концентрация особено в завършващата фаза попречи на "лъвовете" да открият резултата.

До края на полувремето пред домакините се откри още един добър шанс, при който и дебютантът Игор Томашич оправда присъствието си на терена, избивайки от голлинията топката след изстрел на Ърншоу. През вторите 45 минути темпото на игра значително поспадна, за което вина имаха и двамата селекционери, заменили повечето от основните си футболисти.

Димитър Иванков се появи на вратата ни, Благо Георгиев, Здравко Лазаров, Светльо Тодоров, Георги Илиев и Йордан Тодоров също получиха шанс за изява. Джон Тошак от своя страна извади двете си звезди Райън Гигс и Крейг Белами и логично до края на мача така и не се стигна до ново чисто голово положение, с изключение на един опит за воле на Здравко Лазаров, който прати топката на сантиметри над гредата.

Така двубоят логично завърши при нулево равенство, като по този начин българският отбор направи генерална репетиция за началото на европейските квалификации. Възпитаниците на Христо Стоичков започват борбата с гостуване в Констанца на Румъния на 2 септември.