Старши треньорът на Етър Веселин Великов призова за спокойствие и трезва преценка след изненадващата загуба на "болярите" с 0:2 от Монтана в междинния 30-и кръг на Втора лига.

Великотърновци останаха лидери и запазиха аванса си от 4 точки пред Спартак Варна след поражението на "соколите" от Хебър в Пазарджик (1:2), но пропуснаха да дръпнат още по-сериозно в челото.

"Ако бяхме победили Монтана, щяхме да предрешим много неща в битката за влизане в Първа лига. Аз самият не съм доволен, извинявам се пак и на феновете ни. Но не трябва да правим трагедия от една загуба. Виждаме, че и останалите тимове също губят точки, просто групата е много изравнена - дори Монтана показа, че може да се намеси в битката за първите 4 места.

Веселин Великов: Монтана вкара с единствените си положения в мача

Веселин Великов: Монтана вкара с единствените си положения в мача

Грешки винаги има при нас, коментира специалистът

Очевидно срещу тях не успяхме да превъзмогнем кадровите си проблеми - нямахме бекове на разположение. Без Наско Кръстев и Кольо Станев трябваше да играем с петима централни защитници в състава, което не е нормално", каза за "Мач Телеграф" Великов и добави, че е дал тридневна почивка на играчите си.

По програма Етър почива в този кръг и треньорският щаб е преценил, че е по-добре отборът да отдъхне, вместо да организира контрола.