Старши треньорът на Етър Светослав Петров бе много разочарован от загубата на "болярите" с 0:3 като гост на Локомотив (Пловдив).

Ето какво сподали той относно мача на "Лаута", ситуацията в отбора и предстоящия мач срещу Левски.

"Причините са много и комплексни, но няма как да се надяваме да вземем точки при положение че не отбелязваме голове. Всички мачове играем добре, създаваме ситуации, дори и второто полувреме, но не можем да реализираме и се пропукваме след това.

Най-нормалното е да има положения срещу нас и да получим гол. Но е лошо, че не може да видим как стоим, когато сме водещи в резулатат. Жалко за футболистите, защото работим, тренираме, влязохме малко респектирани, но нямаше онова спокойствие, което имахме примерно срещу Ботев Пловдив. Имахме 3-4 много добри прехода през първото полувреме, не реализирахме и второто полувреме получихме гол.

Лично за мен проблемите с второто полувреме не идват от умора, защото допускаме головете в първата част след почивката. Може би е липса на ксонвцентрация или нещо друго. Жалко за отбора, футболистите, за всички. Някой който не е гледал мача ще си каже нещо друго, но как да кажем, че сме играли добре.

Със сигурност тези загуби не влияят добре, но и при предишните загуби не мога да кажа, че отборът се бе предал. Излязохме, сбихме се, но и малкото, което не ни достигна всъщност се оказва решаващо. Ако ние бяхме вкарали първи гол, мачът става различен.

Мисля, че за отбор като нашия мачовете срещу ЦСКА, Левски и Лудогорец у дома във Велико Търново са сред онези, за които не мисля, че играчите би трябвало да имат нужда от допълнителна мотивация.

За мен Николай Костов е един от най-добрите български треньори. Ще ми бъде интересно как ще изглежда мача. Вижда се, че Левски играе добре, дано да нямаме контузени, да се подготвим по най-добрия начин и да стане празник за глада."

Локомотив (Пловдив) спря негативната си серия, Етър продължи да затъва

Локомотив (Пловдив) спря негативната си серия, Етър продължи да затъва

"Смърфовете" се наложиха с 3:0