Петко Петков официално бе представен като треньор на Етър. Специалистът подписа с търновци за година и половина.

Петко Петков е новият старши-треньор на Етър

Етър има нов старши-треньор

"Болярите" гласуваха доверие на Петко Петков

"Цанко Цветанов и Александър Нанков направиха предложение новият старши треньор на Етър да е Петко Петков. Вчера УС одобри кандидатурата му и подписахме договор с него. Колкото по-рано бяхме назначили новия треньор, толкова по-добре за отбора. Той ще води отбора още в петъчния мач с Ботев (Вр). Очакванията ни към него са Етър да запази мястото си в Първа лига и да се надгражда направеното от треньорите досега", обяви председателят на УС проф. Георги Камарашев, който връчи на Петко Петков виолетова фланелка на отбора и виолетов шал.

"За мене е чест да получа предложение от клуб като Етър с такива традиции в българския футбол. Всички в България знаем какво е дал Етър за националните отбори. Но освен чест, това е и отговорност, защото изискванията са високи. Надявам се с всеотдайна работа да изпълня поставените цели.

В моята кариера никъде не съм отишъл наготово, навсякъде е имало проблеми и ситуации, с които да се справяме. Това не е нещо ново за мен. Етър разполага с добър отбор, макар че доста добри играчи си тръгнаха. Това е основната задача - да спре отливът на добри играчи и да изградим боеспособен отбор. И да привлечем такива, за да изглежда Етър по начин, който радва феновете", заяви Петко Петков при представянето си.

ЦСКА 1948 се договори с Даниел Младенов

ЦСКА 1948 готви трансферен удар с Даниел Младенов

Двете страни вече са се договорили

Петков ще дебютира начело на Етър в мача срещу Ботев (Враца).

"Вероятно повечето ми колеги биха предпочели да гледат от трибуните в този мач и да наблюдават отстрани. Аз ще съм с играчите на тъчлинията от първия момент, искам да видя начина им на мислене и възприемане на нещата. Едва от вчера съм в клуба и да ви кажа, че ще станат веднага някакви революции около състава, е несериозно. Но има много неща, които трябва да се свършат още сега, и когато дойде подготвителният период - да имаме ясна стратегия и почти готов състав от играчи.

Аз вярвам на отбора, това са футболисти с опит. В последната среща видях подем в тима и желание да се докаже. За три дни няма как да променя стила на игра, но очаквам момчетата да дадат максимума", заяви Петко Петков за предстоящия мач.

"Получих предложението именно от Краси Балъков и Цанко Цветанов. Настина това е основната причина да приема тази работа - това, което ми обясниха за клуба, за техните цели. Това ме удовлетворява като треньор във вижданията ми за футбола. Обичам да побеждавам, затова обичам печелившия стил. В моментното си състояние Етър едва ли изглежда така. Обичам отборите ми да доминират на терена, да налагат своя стил на противниците, да играем в тяхната половина. Това е модерният стил, който се харесва на публиката и върху това ще работим", добави Петко Петков.

Треньорският щаб Тодор Киселичков, Калоян Чакъров и Илиян Киряков продължава работата си в "Етър", евентуално може и да има развитие в екипа с времето, поясни новият старши треньор.