От Етър изразиха претенции към съдийството на Мартин Марков при домакинската загуба с 1:2 от Спортист Своге. Според "болярите" при наличието на ВАР тези грешки да щели да бъдат избегнати.

Ето какво написаха търновци:

"Няколко ситуации от мача Етър - Спортист

Етър предлага на вниманието на футболната общественост и отговорните фактори няколко момента от мача между "виолетовите" и Спортист Своге, свързани със съдийството на Мартин Марков.

В 17-ата минута след избита от вратаря топка Илия Русинов я довкарва в мрежата - дали го прави с ръка всеки може сам да прецени. Това е първият гол в мача.

В 84-ата минута след центриране на Валери Христов Симеон Чатов играе с ръка. Кадърът ясно показва къде е ситуацията. Според футболния правилник "линията е част от наказателното поле". Вместо дузпа, решението е пряк свободен удар, при това маркиран от рефера на половин метър пред пеналта.

В 94-ата минута за трети път игра с ръка - този път на Лукас Мартинс, неотсъдена от рефера и довела до реакция и жълт картон за Олег Димитров, и напрежение след последния съдийски сигнал.

Няколко ситуации, решени все в една посока - в ущърб на Етър, както и при двата ни отменени гола, за които нямаме претенции. Убедени сме, че ако имаше VAR, споменатите решения щяха да бъдат преразгледани. За съжаление, във втория ешелон системата още не е внедрена.

Етър няма никакви претенции към съперника Спортист Своге - не омаловажаваме силната им игра и им честитим победата.

Възниква само въпросът: Какъв щеше да е резултатът в мача Етър - Спортист, ако съдийските решения във възловите голови ситуации не бяха в ущърб на нашия отбор?".

Емануел Луканов: Играчите показаха, че могат да работят под натиск

Емануел Луканов: Играчите показаха, че могат да работят под натиск

Можеше още първото полувреме да си решим мача, коментира специалистът