Треньорът на Етър Красимир Балъков коментира предстоящия двубой за тима с Ботев (Враца) в Първа лига. Мачът е в сряда, от 15:00 часа, на стадион "Ивайло".

"Срещата е възлова и е между отбори, които в две последователни години влязоха в елита и сега правят силен сезон, въпреки че нямат основен спонсор и разполагат с минимален бюджет. И Етър, и Ботев вървят във възходяща линия и се очертава много интересен мач. Излизаме срещу съперник, срещу когото през лятото направихме най-слабия си мач, откакто съм в Етър, но сега всички футболисти са наясно, че предстоящият двубой се явява ключов за нас.

Ние ще разчитаме на нашата си игра, на агресивност и стил. В момента играем атрактивен футбол и се надявам да направим спектакъл и би било жалко, ако няма достатъчно публика и добра атмосфера. Извиняваме се на работодателите и нека проявят разбиране, ако някои от хората им предпочетат да дойдат на мач. Нека да покажем, че дори и в сряда в 15 ч. и в това студено време можем да съберем хората на стадион "Ивайло". Ще дадем всичко от себе си, очаквам атрактивен мач, в който ще търсим победата", каза Балъков.

В игра след изтърпяно наказание се завръща защитникът Венцислав Василев. Халфът Аласана Мане и нападателят Ерик Почански обаче все още не са възстановени, както и трайно отсъстващият Яни Пехливанов.

Аласана Мане ще бъде готов за гостуването на Левски

Аласана Мане ще бъде готов за гостуването на Левски

Африканският халф на Етър е с разтежение на адуктора