Етър ще играе бараж с Левски за място в турнира Лига Европа във вторник, на стадион "Георги Аспарухов" в столицата. Това ще бъде и последният мач на Красимир Балъков начело на клуба от Велико Търново. Ето какво сподели той в интервю за "България днес":

Г-н Балъков, поздравления! Официално завършихте седми в крайното класиране и ви предстои бараж с "Левски".

- Беше важно за самочувствието на отбора и за моментното състояние. Баражът за Европа с Левски вече е един допълнителен бонус. Каквото дойде там.

Етър отдавна не е участвал в евротурнирите. Какви са шансовете това да се случи отново сега?

- Винаги когато имаш такъв шанс за евротурнирите, е хубаво. Не сънуваме и не мечтаем. Ние сме реалисти, а не идеалисти или някакви наивници. Знаем, че ще ни бъде много тежко. Но пък това е сладкото, че ако имаме ден, винаги може да се случи нещо неочаквано.

Домакинството дава ли предимство на противника ви?

- Левски си е големият фаворит в този мач. На базата на традицията, на името си, на феновете си. Ние не сме изобщо фаворит, казваме си го и няма какво да го крием. Не игнорираме този факт. Всички тези неща нас не ни товарят, защото ние няма какво да губим.

Снимка 424921

Източник: LAP.bg

Как ще изглежда Етър на "Герена"?

- Отборът ни е обигран. Имаме си стил на игра. Искаме да направим един спектакъл, да направим хубав мач. Накрая нека който играе по-добре и има повече късмет, да участва в Европа. Ние нямаме фиксидея на всяка цена да сме там. Но ако Левски иска да играе в евротурнирите, трябва да е топмотивиран, за да ни победи.

Левски ще играе бараж за Европа трета поредна година. Важен ли е този опит?

- Да, Левски има повече опит от нас в баражите. Ние нямаме толкова, що се касае до такива важни турнирни срещи. Но винаги има първи път. Вземаме си шанса, отиваме в София и искаме да направим едно шоу за българския футбол. Както пловдивските Ботев и Локомотив го направиха на финала за купата на страната.

На "Герена" очакват поне 10 000 фена за сблъсъка за Европа

На "Герена" очакват поне 10 000 фена за сблъсъка за Европа

Доста по-евтини билети за мача

Какво е вашето мнение за отминаващия сезон в Първа лига?

- Тази година първенството е много интересно във всяко едно отношение. Не само горе на върха, но и в средата, както и в баражите. Видяхте какъв мачнаправиха Дунав срещу Септември в битката за оцеляване. Не може да се каже, че българският футбол не е направил огромна крачка напред. Що се отнася до развитие и начин на водене на клубовете спортно-технически, имаме доста голям напредък. Разбира се, още сме много далеч от това, което искаме да бъдем, куцат ни още неща. Но хората вече гледат повече български футбол. Това показва, че първенството е по-интересно и завързано. Дай боже, и мачът с Левски да бъде от тези.

При всички положения някои фенове ще бъдат щастливи.

- Има левскари, има цесекари, има и търновци, които обичат клубовете си. Това е нормално. Във вторник ние ще играем освободени, без напрежение, единствено за футбола. Не гоним стопроцентово класиране. Бонус за футболистите е, че стигнаха дотам.

След този бараж започвате ново предизвикателство. Желая ви успех с националния отбор на България! И дано откриете нови таланти за тима!

- Ако времето ни позволи, ще се опитаме да го направим. Знаете, че във футбола всичко е свързано с повече време, а не разполагаме с никакво такова.

Петър Хубчев ще бъде представен от Левски след баража за Европа

Хубчев ще бъде представен от Левски след баража за Европа

Мачът с Етър ще е последен шанс за някои футболисти да докажат класата си