За втора поредна година финансови проблеми може да спънат Етър към елита, съобщава "Тема Спорт". "Болярите" са един от основните претенденти за промоция, но до такава е вероятно отново да не се стигне, въпреки че чисто спортно-технически нещата засега са на високо ниво с изключение на последния двубой. В него Етър загуби с 0:1 у дома от Крумовград. След срещата старши треньорът Емануел Луканов бе бесен именно от този страничен фактор и намекна за него.

Етър с благодарствено писмо до БФС и лично до Борислав Михайлов

Етър с благодарствено писмо до БФС и лично до Борислав Михайлов

Вижте какво пишат "болярите"

"Ще видим какво ще стане, не знам каква е целта. Спортно-технически остава тази цел - Първа лига, но има и други фактори. Да хвърля яснота? И аз нямам яснота, нищо не мога да хвърля", подхвърли Луканов.

Преди двубоя с Крумовград играчи и треньори е трябвало да получат парите си за месец август. Това обаче не се е случило, каквато уговорка е имало. Така в Етър са взели за последно възнаграждения за юли. Вече е дължима и заплатата за септември. Отделно се чакат и някои премии. Според запознати картината на "Ивайло" е такава от две години, още когато Александър Томаш бе начело и тимът изпадна от елита.

През миналия сезон, когато треньор бе Веселин Великов и накрая "болярите" загубиха баража за Първа лига от Ботев Враца, отново е имало периоди на забавяния на плащанията с по 2-3 месеца.

Не е ясно дали през зимата няма да се стигне до напускане на някои от основните състезатели, които не били доволни от поредното забавяне на плащането към тях, въпреки че вече многократно проявявали разбиране.

Емануел Луканов: Караме напред и това е, няма друг път

Емануел Луканов: Караме напред и това е, няма друг път

Не бяхме перфектни, споделя той